Clean Seats

Voor een optimale reiniging van uw meubilair

Sproei-extractie methode

Menig huishouden (maar ook bedrijven) reinigt hun tapijt door alleen een keertje te stofzuigen. Hierdoor verwijdert men wel de bovenste vuilresten maar de diepgewortelde vuilresten blijven achter. Met als gevolg dat het tapijt toch niet helemaal schoon wordt. Om deze reden is het dan ook raadzaam om een betere reinigingsmethode toe te passen. In Amerika kiest men voor een diepere reiniging gemiddeld eens per jaar, waar dat hier in Nederland gemiddeld eens in de zeven jaar is! Deze methode is tevens uitermate geschikt voor gestoffeerd meubilair. 

Door middel van de sproei-extractie methode toe te passen kan het tapijt op een veel betere manier gereinigd worden. Dit omdat het zich niet beperkt tot enkel het reinigen van de oppervlakkige bovenlaag maar ook doordringt tot dieper in de kern. Tevens is water een ideaal middel om vuil af te voeren. Waardoor dit dus een vele malen schoner tapijt oplevert. 

Hoe werkt de Sproei-extractie methode?

Allereerst wordt er altijd gekeken naar de te behandelen stof. Op basis hiervan wordt er een geschikt reinigingsmiddel gekozen maar ook de temperatuur van het benodigde water wordt hierop afgestemd. Vervolgens zal de te behandelen stof worden ingesprayed zodat het middel zijn werk kan doen. Bij stukken die sterker verontreinigd zijn wordt er eventueel gebruik gemaakt van een sterker reinigingsmiddel. Nadat dit zijn werk heeft gedaan wordt er vervolgens met een machine een oplosmiddel van water en reinigingsmiddel ingespoten, deze dringt door tot diep in de kern. Opeenvolgend wordt het tapijt gelijk geborsteld om de vezels iets losser te maken. Hierna wordt er met een sterke zuiger al het vuil goed uitgezogen. Als we er eenmaal zeker van zijn dat zowel het vuil als het reinigingsmiddel uit het tapijt zijn gezogen is het een kwestie van een dag (naar gelang de temperatuur binnen) tot anderhalve dag laten drogen.